woensdag 31 augustus 2011

les ocres

De Luberon, heerlijke streek in Frankrijk, voor de 4de keer keerden we er naartoe, en nog altijd leuk.  Het was ook een actieve vakantie, we hebben heel wat gefietst en gewandeld (compenseerde het lekkere eten en drinken wat).  Een van onze fietstochten was er eentje langs les ocres, een tocht van een 50tal km, niet te ver, wel een paar pittige hellingen, en dat bij een temperatuur van 35 à 39°.










 












De kleuren zijn er intens, en zeker bij een stralende blauwe hemel.  En zo kwamen we in Roussillon bij de conservatoire des ocres: http://www.okhra.com/ , en dat was echt "splendide": in de oude fabriek waar men de aardpigmenten verwerkte (industriële archeologie) volgden we een boeiende rondleiding.
Een paar impressies:





In de fabriek werd zowel rode als gele oker verwerkt.

















Deze ruimte is een hommage aan alle arbeiders die hier werkten, in zeer ongezonde omstandigheden (fijn stof).










Helemaal mijn ding was het winkeltje dat erbij hoorde, gespecialiseerd in alle mogelijke verfstoffen en  pigmenten voor alle mogelijke gebruik: een hele afdeling textielverven, natuurlijke en synthetische; heel wat gerief voor schilders en akwarelisten en een grote keuze boeken. Ik heb er een paar aardpigmenten gekocht om wat te experrimenteren, en dat heb ik de voorbije dagen al gedaan.

Dit was mijn keuze: aardpigmenten uit Italië, okertinten, olijfgroen en turkoois.












En dit is het voorlopige resultaat: kralen met aardtinten geverfd, de geboorte van "les ocres".

Wordt vervolgd ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten